Većinu vremena mačke provode drijemajući ili spavajući. Zato će vam biti jako zahvalne ako za njih odvojite malo vremena i napravite im udoban krevetić za izležavanje.

..................................................................................







Stolić pretvoren u krevetić

Stari stolić koji više ne nalazi mjesto u vašem domu i već odavno ne izgleda reprezentativno, pretvorite u krevet za vašu mačku.

Za početak jednostavno okrenite stolić naopako. Njegova drvena ploča postat će podnožje, a noge ukrasne stranice kreveta.





Uzglavlje i ukrasni vrhovi

Kako bi krevet što više nalikovao pravom, napravite uzglavlje od komada daske ili ukrasne lajsne. Izrežite dasku na potrebnu dužinu, uglavite je i pričvrstite između dvije noge kako bi predstavljala uzglavlje.

Na vrhove nogica pričvrstite izrađene drvene dodatke koji se mogu kupiti u trgovinama drvene građe. Odaberite i nogice za krevet te i njih pričvrstite ljepilom i kraćim šarafima koji neće probiti površinu ploče stola.





Sretna maca

Na kraju se zabavite dekorativnim elementima kao što je odabir boje i farbanje krevetića.

Nakon što se farba dobro osuši i neugodan miris izlapi, u postolje kreveta ubacite mekani jastuk.

Jastuk u ulozi madraca presvucite zanimljivom tkaninom koja će bojama i dezenom odgovarati farbi kojom ste prekrili drvo.

Preostaje vam još samo to da uživate u činjenici da ste svojim rukama stvorili nešto lijepo za svog voljenog kućnog ljubimca.



Ukoliko ste i vi ljubitelji životinja i želite usrećiti neku od njih, kliknite ovdje i udomite jedno od ovih stvorenja koja traže dom i ljubav.