Bela Vida galerija, smještena u Importanne Centru u Sarajevu, predstavit će novu postavku pod nazivom ”Pupoljak japanske trešnje” u srijedu, 7. marta. Prostor Galerije će ovoga puta biti adaptiran kao savršen moderan dom sa mirnijim linijama i elementima istočnjačog dizajna u uređenju.

..................................................................................

 

 

Postavku će otvoriti predstavnik Ambasade Japana, zamjenik šefa misije u BiH Hitoshi Kawahara, i direktorica Bela Vide Belma Mujezinović-Pribilović.

U trajanju od narednih mjesec dana, postavka ”Pupoljak japanske trešnje” zamjenjuje prethodno završenu postavku ”Korakom španske salse” i javnosti na novi način predstavlja proizvođače i eminentne klijente iz svijeta arhitekture i dizajna.


Kreativni maraton

U kreativnom maratonu, koji u sebi objedinjuje produkt dizajn, marketing, trendove, stručna savjetovanja i prodaju eksponata, narednih mjesec dana oslikavat će savremen dom Istoka koji je okupan bojom i mirisom japanske trešnje.

Trešnja, kao simbol nježnog i delikatnog, tema je postavke koja prikazuje graciozan i elegantan stil uređenja. Jednostavnim modernim kombinacijama, ambijent je prilagođen današnjem vremenu i prostoru, te stvara efekat mirne zone, prilagodljive svakom domu.

Svijetli neutralniji tonovi, akcenat na segmentima namještaja u nijansama trešnjinog cvijeta, neopterećujući detalji, miris proljetne šetnje, orijentalne kuhinje i muzike je sve ono što će se sutra moći vidjeti, čuti i okusiti u Bela Vida galeriji.


Kreativna kuhinja Enterijer.ba

Bela Vida projekat nastao je iz kreativne kuhinje Enterijer.ba tima, koji uspješno djeluje već šest godina. Stvaralački poduhvat Bela Vida Galerije podrazumijeva prostor koji liči na dom iz snova i predstavlja intrigantan i kompleksan projekat sa konstantnim promjenama i dizajnerskim izazovima.

Ulaskom u prostor Bela Vida galerije, koji će se tematski iz mjeseca u mjesec mjenjati i biti potpuno drugačiji, moći će se vidjeti svi sastavni dijelovi jednog stana. Od kuhinje, kupatila, preko dnevne i spavaće sobe, svaki kutak bit će inspirisan glavnom temom – ljepotom i maštom.