Stručni tim Bela Vida galerije 20. novembra 2012. godine svečano je predstavio desetu mjesečnu postavku simboličnog naziva 'Zimzeleni tragovi'. Srdačnim i spontanim govorom postavku je otvorio prvi sekretar Ambasade Njemačke u BiH Florian Burkhardt, koji je pohvalio rad Galerije i njenog tima.

.................................................................................


 

- Odnosi između Njemačke i Bosne i Hercegovine su svake godine sve bolji i bolji. To se može vidjeti po broju njemačkih tablica na automobilima u BiH - rekao je Burkhardt izrazivši zadovoljstvo što je Njemačka zemlja partner ovomjesečne postavke u Bela Vida galeriji.

Okvir za postavku ‘Zimzeleni tragovi’ bile su boje i mirisi četinarske šume. Ova vizuelna ideja prenesena je u ambijent Galerije, kao još jedan korak Bela Vida studija u istraživanju da svaka zamisao u virtuelnom može naći svoje ostvarenje u realnom svijetu.

Ovog mjeseca, stručni tim Bela Vida galerije predstavio je Essenzu, Lesninu, Extraform, Zedex, JUB, Ligne Pure, Zart, Čaltex, Senso, IGM, Ušak Seramic, ISAA kamine, ABV sistem, Funinovu, Studio 8, D'Art, te slikaricu Adelu Nurković-Kulenović.

Sponzori otvorenja bili su Erdinger i Sinalco.