Stručni tim sarajevske Bela Vida galerije je u mjesecu decembru spremio posebnu postavku, čije otvorenje je zakazano za 18. decembar. Euforično i magično vrijeme oko praznika u Galeriji bit će obojeno mirisom i bojom vanilije, zanimljivim kulturnim dešavanjima i svesrdnom podrškom ka ugroženim grupama bh. društva.

................................................................................

 

 

 

Dizajn i uređenje doma u decembarskoj postavci čiji je naziv „U zagrljaju vanilije“ ima za cilj da ukaže na važnost ljubavi, brige, topline i podrške jednih drugima. Ambijent doma koji se predstavlja odaje ušuškanost, bliskost porodice i ljepotu enterijera koja je prvenstveno dekorisana ljubavlju.

U tom segmentu Galerija je uređena kao dom u prazničnoj atmosferi - sa mnogo nježnih linija namještaja, mekih tkanina, mirisom vanilin krofnica i sjajem novogodišnjih svjećica. Boje koje preovladavju jesu tonovi žute, krem, karmin crvene i roze, kao mali dodatak glamura i ekstravagancije.

Poseban svečani program

Uz mnogobrojne klijente iz zemlje i regiona, a iz svijeta dizajna i uređenja enterijera, posjetioci će od 20,00 sati moći da prisustvuju otvorenju uz poseban svečani program. U doba kada se kultura življenja i kultura uopšte kruni i osipa, Bela Vida hrabro pruža otpor, istrajno gradeći kvalitetan odnos sa svojim kupcima i posjetiocima.

Kako u decembru Bela Vida slavi prvi mali jubilej postojanja, za prvi rođendan stručni tim je odlučio da cijelom ambijentu da jednu ličniju notu, autentični pečat i posveti enterijer onima kojima su pomoć, pažnja i ljubav najpotrebniji.

Društvena odgovornost

Znajući gdje smo i u kakvom vremenu živimo, nemoguće je u ovom periodu darivanja i praznika ne pomisliti na naše najmlađe, na djecu i na generacije koje dolaze.  Kako je kuća temelj i osnova dobrog odgoja, u decembru Bela Vida joj se i simbolično i konkretno vraća. Svaki dio Galerije bit će prostor gdje će se posvetiti pažnja pravim kvalitetima stanovanja, ali isto tako i pravim, pomalo zaboravljenim životnim vrijednostima.

Akcija koju bi svako od nas mogao podržati odnosi se na pomoć „Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić“. Kupovinom jednog paketića u iznosu od 15 KM U Importanne Centru, automatski se kupuje još jedan za štićenike ovog Zavoda.  Društvena odgovornost ovoga puta boji enterijer u vatromet najvedrijih boja, kakvim će biti ozarena lica onih koji će se paketićima radovati za vrijeme novogodišnjih praznika.

Sve informacije o dešavanjima u Importanne Centru mogu se dobiti u holu na info pultu, ili preko Facebook stranice Importanne Centra.

Bela Vida poručuje: Život je lijep, a najljepši dom je tamo gdje je srce i ljubav.