Oko 50-tak plesača iz studija 'Romantik' i 'El Paso',  predvođeni  svjetski poznatim plesnim parom Lejnom Karić-Lubarda i Vedranom Marčetom, sinoć su otvorili 13-tu postavku u sarajevskoj galeriji Bela Vida pod nazivom „Ljubavni ritam metropole“.

.................................................................................

 

 

 

Inspiracija za ovu postavku bili su veliki gradovi, čija se svjetla u noći prostiru u beskraj. Oduševljeni prizorima svakodnevice, običnih, a opet posebnih ljubavi na ulicama metropola, stručni tim kreirao je skladan, čvrst enterijer ispunjen vedrim detaljima.

Ovog puta upriličena je i izložba umjetničkih fotografija Amera Kapetanovića iz ciklusa 'Love Project', izložba skulptura akademskih kipara Maje Matašin i Senada Patkovića.

-    Svaka od deset izloženih fotografija  Amera Kapetanovića zabilježena je u magičnom trenutku prepunom emocija I svaka od njih ima svoju priču – rekla je, u svom uvodnom obraćanju, Belma Mujezinović-Pribilović, direktorica Bela Vida Group.

Akademska kiparica Maja Matašin izložila je šesnaest skulptura u bronzi. One predstavljaju atanor koji nosi simbole planeta, metala te hemijskih spojeva potrebnih za intervenciju na metalu i dvanaest skulptura u srebru koje predstavljaju čovjeka i nose dvanaest znakova zodijaka.

U galeriji Bela Vida po prvi put predstavljen je i namještaj mladog dizajnera Sanjina Halilovića koji je ostvario zapažen uspjeh na ovogodišnjem Sajmu u Kelnu. Nazvan Dis(order), ovaj namještaj je modularni sistem koji je multifunkcionalan i prilagodljiv.

Kompanije koje su zaslužne za ambijent nove postavke su  JUB, Urban, Domavija, Ligne Pure, Philips, Zart, ABV sistem.

Sponzor otvorenja bila je vinarija Tikveš.