U romantičnom ambijentu Kluba i restorana 'Gardens', dekorisanom crvenim svijećama, izlomljenim kristalima i ružama potopljenim u čaši, u petak, 21. januara, održana je svečana ceremonija uručenja Grimizne kugle, prestižne nagrade za naljepše uređen ugostiteljski objekat u BiH koju dodjeljuje internet magazin Enterijer.ba.

...................................................................................................................

Daliboru Ostojiću, suvlasniku i voditelju Kluba i restorana 'Gardens' koji je dobitnik ove nagrade za 2010. godinu, Kuglu je uručila direktorica marketinga i koordinatorica projekta "Grimizna kugla" Azra Silajdžić.



 

Grimizna boja kao simbol suvereniteta

Ne krijući zadovoljstvo dobijenom nagradom, Ostojić je kazao kako ga posebno raduje to što se ovdje radi o nagradi za enterijersko uređenje i to za područje cijele države.

- Osim na nagradu, posebno sam ponosan na svoje partnere, djelatnike Kluba i restorana 'Gardens', a i vas dragi gosti - izjavio je Ostojić.

Ovom prilikom voditeljica programa Adrijana Kurtišaj pročitala je i čestitku ministra turizma i okoliša FBiH Nevenka Hercega koji je osim ovogodišnjem dobitniku, čestitao i svim dosadašnjim dobitnicima ove prestižne nagrade na doprinosu koji su dali unapređenju domaćeg hotelijerstva, ugostiteljstva i turizma uopće".

- Budući da je kugla najsavršeniji oblik među svim oblicima, a grimizna boja simbol suvereniteta, iz samog imena priznanja jasna je vizija uredništva internet magazina Enterijer.ba da potiče natjecateljski duh među hotelijerima i ugostiteljima kako bi učinili korak više te svojim prostorima udahnuli dušu i osigurali da se gosti u njima osjećaju poželjno čak i ako ne potroše cijelo bogatstvo. Jer, složit ćete se -  ne dolazimo u restorane zato što nemamo gdje drugdje večerati, nego da doživimo nešto ugodno - stoji u čestitci Nevenka Hercega.

 

Druga nagrada koja stiže u Čitluk

Kratko se osvrćući na nagrađeni Klub i restoran, tajnik Općine Čitluk Marijo Rozić je uz ostalo ponovio nedavne riječi načelnika te općine Ive Jerkića: "kako su svojim jedinstvenim rustikalnim ambijentom i opremljenošću, ali i ljubaznošću svog osoblja, Klub i restoran 'Gardens' puno doprinijeli razvoju i promidžbi turizma u Međugorju, ali i BiH, podižući ga na jednu još veću razinu".

- Budući da je ovo druga Grimizna kugla koja stiže u Općinu Čitluk, koristim priliku da poručim našim ugostiteljima i djelatnicima da samo tako nastave - prokomentirao je Rozić prošlogodišnjeg dobitnika Grimizne kugle - Restoran'Grappolo' Hotela Brotnjo iz Čitluka.

Voditeljica programa također je citirala riječi arhitekte zaslužnog za izgled 'Gardensa' Amira Vuka Zeca koji je opisao Klub i restoran kao spoj "tri u jednom - pub-a u prizemlju, restorana na spratu, te lounge, odnosno vrta u produžetku prizemlja".

Direktor Enterijer.ba Vedran Pribilović u svom obraćanju osvrnuo se na četverogodišnju istoriju magazina koji predstavlja jedinstven projekat u regionu i čestitao svim uposlenim u Klubu i restoranu 'Gardens' na zasluženo osvojenoj nagradi.

 

Kulinarske delicije

Grimizna kugla inače predstavlja prvo javno priznanje za kvalitetu i stil uređenja ugostiteljskog objekta u BiH. Za izgled nagrade zaslužni su umjetnici iz Meksika koji kuglu prave na tradicionalan način, puhanjem stakla. Svaka kugla je unikatna, kao i njeno postolje za koje se ove godine pobrinuo dizajnerski tim Kompanije 'Kristal' iz Viteza.


Prisutne su zabavljali virtuozi iz hrvatskog benda Paganini koji su u službenom dijelu manifestacije izveli Pčelin let (Rachmaninoff-Rimsky-Korsakoff), Ungarishe tanze no. 5 (J.  Brahms), Ples sa sabljama (A. Khachaturiana), Czardas (V. Monti) i Ševu (Dinicu).

Osim odlično organiziranom ceremonijom, gosti su bili zadovoljni i kulinarskim delicijama serviranim poput malih umjetničkih djela. Za hladno predjelo služena je salata od jadranske hobotnice, marinirani inćuni na podlozi od karameliziranog luka, te dimljeni losos na podlozi od rukole. Toplo predjelo je bio rižoto od plodova mora u košarici od lisnatog tijesta, dok je za glavno jelo pripremljen file lubina gratiniran hrustom i zapečen u pećnici uz blitvu na dalmatinski način i zapečeni krompir sa mrkvom i ruzmarinom. Za desert su služene košarice svježeg rezanog voća sa kremom od vanilije i preljevom od šumskog voća.