Stolica koja služi za odmor i ugodno ljenčarenje, koja je nešto između fotelje, stolice i sofe – postoji. Već duže vrijeme na tržištu vlada ova zanimljiva forma, a mi vam predstavljamo dizajn Contempo Design Studija.

.................................................................................





 

Zanimljivo dizajnersko rješenje

Elegancija i vrhunska udobnost koju nudi stolica za ležanje Goya nastala je kao proizvod višemjesečnog rada dizajnera za Contempo Design Studio. Pored svih vizuelnih kriterija koje je bilo potrebno zadovoljiti, ova stolica-ležaljka morala je da, kao ekskluzivna zadovolji i kvalitet konstrukcije i izrade. Njene dimenzije su 88 x 180 x 93 cm i kao i većina kvalitetno tapeciranog namještaja izrađena je ručno. Italija je dom ove fotelje-stolice, a njenom fantastičnom dizajnu doprinijela su samo neka od bitnih imena internacionalne dizajnerske scene: Karim Rashid, Luca Scacchetti, Silvain Joly, Roberto Semprini, Francesco Mancini, Paola Navone i Marconato & Zappa.





Vrhunski stil

Ova savremena ležaljka može se nabaviti u mat i sjajnoj verziji kože i u širokoj paleti boja. Nudi luksuz i vrhunsku udobnost te besprijekoran stil koji se ogleda u tapeciranoj koži, izuzetno komplikovanog šivenja i pažnji posvećenoj završnim detaljima. Posjeduje i jastuk za naslon glave, kao i polirane hrom nogare koje su posebno skladno ukombinovane sa komfornim sjedištem.