Ukus i savremeni materijal igraju glavnu ulogu u dizajnu moderne barske stolice za kompaniju Bontempi Casa. Odličan izgled i zanimljive boje privlače kupce koji žele nešto vedriju trpezariju.

..................................................................................







Dizajn stolice je dobio prestižnu nagradu Compasso d'Oro još 1987. godine, a usavršavanjem i dodavanjem sitnih detalja u sam izgled i izbor boja, ona je i dalje najprodavaniji komad namještaja ove kompanije.

Detalji i dimenzije

Dizajn barske stolice podsjeća na elegantne arhitektonske konstrukcije i daje živost i dozu sofisticiranosti formalnom izrazu. Boje, oblik i funkcije savršeno su ukombinovani tako da odaju najsavremeniji način proizvodnje i prepoznatljivi stil Bontempi Case. Vrhunska tehnologija je najzaslužniji faktor za veliku potražnju ovog proizvoda, dok su joj dizajneri Giuseppe Raimondi, Daniel Rohde, Emilio Nanni i Andreas Weber podarili svjetsku slavu.





Stolica ima savremeni okretni sistem, zakrivljeno sjedište i izbor od pet sjajnih ABS boja. Oslonac za noge i okruglu bazu krasi hromirani čelik, dok se vrlo jednostavno podešava visina sjedišta. Visina stolice iznosi od 60 do 85 cm, dok je veličina sjedišta 52 x 77 cm.

Njen dizajn, koji je vrlo lako ukombinovati u sve moderne enterijere, ne može ostati nezapažen i jednostavan je način za osvježenje svake trpezarije ili kuhinje.