Reinterpretiran oblik klasičnog nordijskog kamina sa svim tehnološkim dostignućima, spojen je u italijanski „Canazei“ kamin, posebno šarmantnog dizajna.

..................................................................................






 

Zima sa kaminom

Od kasne jeseni pa do ranog proljeća, kamini griju i daju posebnu atmosferu mnogim domovima svijeta. Italijanski proizvođač Piazzetza predstavio je u 2011. godini kamin koji po obliku i linijama podsjeća na klasične „salonske“ kamine nordijske prošlosti, a po svim svojstvima savršeno moderan i kvalitetan. Izrađen od fine grnčarije obrađene rukom, predstavlja savršen spoj toplog, tradicije i najnoviju generaciju tehnologije.

Posjeduje ekskluzivni „Multifuoco“ sistem sa peletom, koji toploti omogućava da se ravnomjerno kreće u okruženju i da se ka prostoriji usmjerava uz pomoć dva motora Dual Power sistema.






Ostale karakteristike kamina

Pored navedenih karakteristika vezanih za kvalitetno zagrijavanje prostora, ostale su: daljinsko upravljanje funkcijama, programirani sobni termostat, kao i opcije za uključivanje i isključivanje na daljinu uz pomoć SMS poruke. Također, kamin je dostupan i u kombinaciji ložišta koje prihvata drvo kao energent i obezbjeđuje optimalno sagorijevanje, visoke efikasnosti (80,8%), malu potrošnju i duže gorenje.

Dostupan je u nekoliko boja: jednostavna bijela, tirkizno plava, maslinasto zelena, krem i smeđa.

Veoma specifičnog dizajna, a uz sve osobine modernog - predstavlja idealan izbor za duge zimske noći i idiličan ambijent.


Izvor fotografija

www.atcasa.corriere.it
www.ceresolistufe.it
www.lavorincasa.it