Krajnje originalni konopac luster nije jedan od onih koji pristaju svakom enterijeru. Upravo zbog toga ga zovu “alternativnim svjetlosnim tijelom” koje stvara rustikalnu atmosferu doma.

..................................................................................





 

Izum iz Kanade

Dizajniran u Torontu od strane Ateljea 688, luster koji nosi naziv “Manila Rope” je originalni i zanimljivi vizuelni spoj debelog konopca i sijalice. U unutrašnjosti konopca nalazi se izolovani kabel sa grlom za sijalicu, na njegovom samom završetku. Luster se sastoji iz duple dužine rustikalnog konopca koji može biti različito dugačak, ovisno o potrebi kupca.





Jedan luster - više kombinacija

Odlično se uklapa u enterijer dnevne i spavaće sobe, jer na taj način naglašava atmosferu velikog stola ili jednostavne sofe. Manila Rope može da bude zanimljiva alternativa za svakodnevnu rasvjetu. Intrigantan je detalj za promjenu u domu i za usmjerenu svjetlost, s obzirom na to da se različitim vezivanjem dobijaju drugačiji efekti. Na taj način se od jednog lustera može dobiti nekoliko kombinacija koje se modifikuju u zavisnosti od trenutnih prilika i potreba.