Stolica koja osporava sve konvencije vezane za oblik sjedišta, kreirana je od strane poznatog novozelandskog industrijskog dizajnera.

..................................................................................








Istraživanja u oblasti kombinacije do sada nekombinovanih materijala u jednom proizvodu, dovela su do pojavljivanja zaobljene stolice (Sprung chair). Ova istraživanja su također dovela u pitanje i način na koji ljudi vide vrijednost predmeta koje svakodnevno koriste, kroz kreiranje interakcije koja se može opisati kao iznenađujuća, prijatna i uzbudljiva ako se uporedi sa masovnim tržištem sličnih proizvoda.





Struktura i materijal

Zaobljena i neobičnog dizajna, u svojoj strukturi stolica ima dva integrisana materijala u sjedištu. Ova dva komada – elastični kabl i plastični ravni list se u oblasti dizajna namještaja obično ne kombinuju. Međutim, Jason Klenner, novozelandski dizajner uvidio je neobičnu senzaciju i za posmatrača i za korisnika i odlučio da se sa ovom stolicom, kao proizvodom originalnim za komercijalizaciju, pojavi na tržištu





Dvodimenzionalni plastični listovi savijaju sjedište u trodimenzionalni oblik prilikom sjedanja i tako nude dinamično kretanje u vidu laganog vibrirajućeg poskakivanja, slično dječijim sjedalicama. Zašiveni šok-elastični kabl omogućava sigurnost, a njegovih 65 m u okviru svake stolice govore o kvalitetu ovog neobičnog proizvoda.

Njeno postolje, cjelokupni izgled i boja odlično se uklapaju u moderne i retro enterijere i pristaju svim domovima koji vole originalne, neobične i alternativne predmete.