Ottawa kolekcija, koju je za BoConcept dizajnirao Karim Rashid, sadrži kompletan kuhinjski namještaj: stol, stolice, posuđe i kabinete. Urbani ambijent je samo jedan od efekata koje je stvorio poznati dizajner. ..................................................................................







Minimalistična ali nikako obična – Ottawa kolekcija nudi jedinstvene karakteristike i precizne detalje te čini svaki komad neodoljivim.


Inspiracija u prirodi

Inspirisana prirodom, trpezarijska stolica slavi jednostavnost lista, koji stvara njen elegantan profil. Posuđe posjeduje senzualne i prefinjene ručice, koje su također i veoma funkcionalne, dok šarena i vedra kolekcija kabineta u osnovi ima jednostavna grafička rješenja i njene ručice dolaze u boji hrasta i zelenoj. Kolekcija zajedno čini urbanu kuhinju namijenjenu modernom kupcu koji želi maksimalnu funkcionalnost.





Retro u detaljima

Karim Rashid je i sa ovom kolekcijom postigao uspješno koketiranje između urbanog, retro stila i futurizma, kombinujući vedre boje sa prirodnim tonovima. Kuhinjski namještaj koji naglašava individualnost onih koji se za njega odluče – veoma je dobro prihvaćen na tržištu i pretenduje da postane jedna od najprodavanijih kolekcija BoConcepta.