Iz kompletne kolekcije izuzetno atraktivnog namještaja predstavljamo najimpresivniji komad: stolicu čiji dizajn oduševljava.

..................................................................................




 

 

Koncept i namjera švicarskog dizajnera Simona Viole bili su da stvori kolekciju koja će izgledati ”presavršeno” za svakodnevno korištenje u enterijeru, ali koja je u suštini krajnje upotrebljiva i bez ikakvih vizuelnih ograničenja.

Ručno rađena, jedinstvena i jako dopadljiva kolekcija ”Twentytwelve” predstavljena je na prestižnom Sajmu namještaja u Milanu. Dizajner je atraktivnošću posebno izdvojio stolicu za koju kaže da je potpuno protiv aktuelnih trendova – bezvremenski komad koji može biti dostupan svima.

Njen dizajn sa visokim naslonom i popularni jajoliki oblik pružaju udobnost, dok tamna ili zlatna koža čine da u enterijeru ova stolica može da napravi potpuni preokret u atmosferi.

Sa visokim kvalitetom, mnogo pažnje prilikom izrade i svježom energijom mladog dizajnera, uspjelo se pridobiti evropsko tržište i već se prvom kolekcijom privukla velika pažnja na dizajn koji će i u budućnosti, vjerovatno, iznenađivati.



Izvor fotografija

www.contemporist.com