S dolaskom hladnijih, tmurnih i kišnih dana, kad se više vremena provodi kući, u potrazi za toplom atmosferom doma, toplina svjetlosti može imati veliku ulogu u njenom kreiranju.

.................................................................................








Jedna zanimljiva izložba podstiče i inspiriše na lične svjetlosne kreacije. Vrlo skromnim sredstvima, uz malo vještine i truda, oblik topline svjetlosti može dobiti i lične obrise.

Potrebno je samo malo tanjeg kartona, makaze, skalpel, metalne zakačke i prije svega plan, te malo inspiracije, koju donosi virtuelna ili uživo šetnja izložbom Digitallight.



Radionica u Banjoj Luci

Digitallight_2011 je treća po redu radionica u okviru predmeta vizuelizacija i modelovanje 2 na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu Banjoj Luci. Tema ovogodišnje radionice je lampa od papira. Cilj radionice je upoznati studente sa alatima za analogno i digitalno modelovanje kroz dizajn upotrebnih predmeta, te kod studenata razviti kreativnost i trodimenzionalni način razmišljanja.

Lampe koje su pred vama, izradili su studenti druge godine na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjoj Luci, u sklopu predmeta vizuelizacija i modelovanje 2 na radionici Digitallight_2011 koja je trajala 5 dana.

Virtuelno se prošetajte kroz izložbu



Brojne izložbe do kraja decembra u Banskom dvoru

Pored ove izložbe, koja traje do 16.10., u okviru obilježavanja XV godina Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjoj Luci, u Crvenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, do kraja decembra mogu se posjetiti brojne izložbe, predavanja, radionice, promocije, prezentacije i projekcije pod zajedničkim nazivom dAni_2011.


 

Tekst: Igor Kuvač