Hotel „BLANCA RESORT & SPA” ponovo uspješno predstavio Bosnu i Hercegovinu na 2. regionalnoj konferenciji o zdravstvenom, Wellness i Spa turizmu 2011.

..................................................................................






 

Wellness Award

22. 11. 2011. održana je u Beogradu 2. Regionalna Konferencija o Zdravstvenom, Wellness i Spa Turizmu, u organizaciji Kluba privrednih novinara, u saradnji sa Centrom za promociju Wellness & Spa, na kojoj su sudjelovali eminentni domaći i inozemni zdravstveni, wellness i spa stručnjaci, a u cilju unapređenja zdravstvenog, wellness i spa turizma na domaćem i međunarodnom tržištu, pri čemu je predstavnik Bosne i Hercegovine, Hotel “Blanca Resort and Spa” ponio Wellness Award u kategoriji Planinskog Wellness i Spa Hotela za razvoj i plasman wellness i spa turizma na planini Vlašić, u BiH.


Dizajn i umijeće ophođenja

Komfor, toplina i luksuz su ono što krasi Spa & Wellness centar Hotela ”Blanca” na Vlašiću. O njihovoj posebnoj i kvalitetnoj ponudi se već dosta govorilo, a sa osvojenom Wellness nagradom na ovogodišnjoj Regionalnoj Konferenciji o Zdravstvenom, Wellness i Spa Turizmu, samo se potvrđuje činjenica koliko je ovaj ambijent zaista vrijedan pažnje i svake pohvale za dizajn i umijeće.


Skladna, moderna cjelina

Eterični i integrisani prostori u zonama za odmor su ispunjeni laganom keramikom i najkvalitetnijim materijalima i opremom. Konstantna ulaganja u kvalitet i njegovo održavanje na visokom nivou, neminovno donose nagrade, ali nisu samo prestižne nagrade ono što zanima stručni tim Hotela ”Blanca”. Namjera da se stvori skladan odnos materijala i čitavog koncepta za odmor, bez odbacivanja komfora i topline, najvažniji je zadatak Spa & Wellness centra.





Topli krem tonovi, drvo, mozaični dizajn pločica i sav propratni asesoar u vidu svijeća, svježeg cvijeća i ostalih detalja čine da se gosti hotela osjećaju potpuno izmješteno iz svakodnevice i da se prepuste svim čarima i širokoj paleti ponude centra i da se ponovo vrate. To je za Hotel ”Blanca” najveće priznanje i najveća nagrada. Opuštanje i lagana dokolica u ambijentu koji obiluje raskošnim detaljima, elegantnim dizajnom i ušuškanim dekorom predstavljaju savršeno skrovište za svaki period godine.