Za svako čulo ponešto, a za dom mnogo toga pronaći će posjetioci posljednje pretpromocije Bela Vida Gallery koja će biti upriličena u centralnom holu Importanne centra u Sarajevu.

..................................................................................

 

 

 

Nesvakidašnja prostorna kompozicija

U susret februaru i svečanom otvaranju Bela Vida Gallery, Sarajlije i Sarajke će, u periodu od 20. do 22. januara, u centralnom holu Importanne centra moći vidjeti i prošetati kroz 'Mraz na prozoru' - postavku začaranu magijom snijega, zime i bjeline, koja će kod posjetilaca proizvesti osjećanja odmora i užitka. Nakon „Noći od cimeta“ kojima se na simboličan način zatvorila stara godina, ova stilska postavka namještaja i detalja za dom zasigurno će privući pažnju svojom raskošnom ljepotom i nesvakidašnjom prostornom kompozicijom.

Ideja i vizuelni identitet

Asocijacija na mraz koji zimi magično okiva prozorska okna i stvara idiličnu atmosferu u unutrašnjosti doma, bit će prenesena u postavku do najsitnijeg detalja. Zamisao je da se diskretno, a opet neponovljivo dočara enterijer u kojem se smjenjuju bijela, srebrna i ljubičasta, sa svim motivima planinske zime i tišinom zimske noći.

Inspirisani snagom leda, šarama mraza i nježnošću pahulje, dizajnerski tim Bela Vida Studija stvorit će ambijent koji će u potpunosti odgovoriti potrebama vremena u kojem živimo. Sučeljavanje čistog modernizma sa mnogo stakla u domu, sa jedne i integracije jednostavnijih formi namještaja, sa druge strane, dovodi do stvaranja mirnog i intimnog, ali i elegantnog izložbenog prostora.

Prefinjenost i sklad

Ambijent će odisati prefinjenošću. Efekat koji bijela i srebrna ostavljaju u prostoru zaintrigirat će posjetioce i estete, jer su detalji koji ih prate u nijansama borovnice. Ova magična i zimska kombinacija, nošena tonovima ljubičaste poziva na uživanje, asocira na pucketanje vatre u kaminu, na jedinstven umirujući ugođaj zime. Dekorativni motivi vješto uklopljeni sa najkvalitetnijim namještajem na našem tržištu, stvorit će u Importanneu i ovog puta - kutak pravog zadovoljstva. Delikatan enterijer bit će ispunjen mirisima i dočarat će ambijent planinske kućice iz snova. Za svako čulo ponešto, a za dom mnogo toga!

Bela Vida kroz ovaj projekat sigurno gradi lijepo mjesto sa identitetom – Bela Vida Gallery, jer Život je lijep, a februar pred vratima.