U Bela Vida galeriji, smještenoj u Importanne Centru u Sarajevu, 5. aprila 2012. godine svečano će biti predstavljena nova postavka pod nazivom 'Supersize that, please' koja oslikava britansko uređenje enterijera. ..................................................................................







Pluralizam oblika i stil koji se smisleno kreće od viktorijanskog do avangardno modernog, prikazat će u Galeriji novu slojevitost u izboru namještaja i detalja za dom na našem tržištu.

Ambijent enterijera, u kojem su pojedinačni komadi namještaja i prateći elementi predimenzionirani, novi je trend na svjetskoj dizajnerskoj sceni koji će tim stručnjaka Bela Vida galerije predstaviti sarajevskoj publici. Prateći senzibilet i potrebe klijenata, nova postavka će odisati ritmom neobičnih formi, svjetlošću i odsjajem velikih odgledala i boja. U njoj će posebno mjesto zauzimati umjetnička djela Dijane Vejo Draupadi.

Ekstravagantni modni dizajner Istok Bratić imat će prezentaciju svoje kolekcije koja prati postavku osmišljenu u Bela Vida galeriji. Program će voditi glumica Nela Đenisijević, a flautista Ševko Bajrić će se pobrinuti da ugođaj bude potpun.

Udobnost i neobična otmjenost enterijera Bela Vida galerije je prostor gdje je moguće dobiti svu inspiraciju za buduća uređenja i autentične segmente doma. Bela Vida Studio koji posluje u okviru Galerije nudi stručne arhitektonske savjete za sve posjetioce, u cilju funkcionalnijeg i kvalitetnije dekorisanog doma.

Preobražaj prostora u Galeriji dešavat će se početkom svakog narednog mjeseca, a izložba „Supersize that, please“ bit će dostupna do 2. maja, kada je zamjenjuje nova postavka „Veni, Vidi, Viking“.

Projekat Bela Vida nastao je iz "kreativne kuhinje" tima Enterijer.ba, koji uspješno radi već šest godina.