'Ljepota masline' naziv je osme postavke koju će Bela Vida galerija predstaviti posjetiocima 19. septembra ove godine. Postavku će svečano otvoriti prva sekretarka Ambasade Italije Alessandra Moschitta i tom prlikom dati podršku velikom izazovu koji je stajao pred članovima Bela Vida tima. Na svečanom otvorenju, modni dizajner Istok Bratić upriličit će reviju svoje nove kolekcije.

...................................................................................




Moderna Italija dizajnerski „suprotstavljena“ prelijepom Mediteranu, jugu Evrope i savršeno osunčanim kamenim obalama tema je koju je stručni tim Bela Vida galerije odabrao za ovaj mjesec.  Enterijer koji najviše pripada Toskani, a koji se kupa u boji zrele masline i nalazi inspiraciju u teksturama okolnog pejzaža, obogaćen je najpopularnijim dekorativnim idejama današnjice.

Atmosfera i dio prethodne postavke "Obojene zore Istoka", kojom su predstavljene kompanije Sinkromo, Minalli, JUB, Rukotvorine, Artisan, Ligne Pure, ISAA kamini, ABV sistemi, te umjetnička radionica Calisto, prebačena je u hol Importanne Centra, gdje će svim posjetiocima biti dostupna još danas.

Udobnost i neobična otmjenost enterijera Bela Vida galerije je prostor gdje je moguće dobiti svu inspiraciju za buduća uređenja i autentične segmente doma. Bela Vida Studio koji posluje u okviru Galerije nudi  stručne arhitektonske savjete za sve posjetioce, u cilju funkcionalnijeg i kvalitetnije dekorisanog doma.

Projekat Bela Vida nastao je iz "kreativne kuhinje" tima Enterijer.ba, koji uspješno djeluje već šest godina.