Svečano obilježavajući početak svog rada, Solar Star doo, nova bosansko-hercegovačka kompanija koja se bavi savjetovanjem, planiranjem, prodajom, montažom i održavanjem solarnih fotonaponskih sistema, 22.septembra je u Sarajevu okupio nogobrojne zvanice iz privrednog života BIH, predstavio se javnosti i otvorio dijalog o solarnoj budućnosti Bosne i Hercegovine.


..................................................................................


„Veliko nam je zadovoljstvo da upravo Solar Star po prvi put na bh. tržište dovodi najveće svjetske proizvođače iz industrije solarnih fotonaponskih modula Suntech-Power i Trina Solar, čiji smo oficijelni distributeri kao i proizvode kompanija MY-PV, Schletter, SMA, Multi contact i Sungrow sa kojim također surađujemo, i na taj način nastoji da uz vrhunski kvalitet, fleksibilnost usluge i ulaganje u razvoj izraste u respektabilnu firmu koju će naši klijenti poznavati kao pouzdanog partnera na njihovom putu u pronalasku najboljih rješenja za održivu energetsku budućnost“
, istako je Eldin Hindija, direktor firme Solar Star.

Ograničenost resursa kao što su nafta, ugljen, prirodni plin i voda naveli su čovječanstvo da pronađe novi način i tehnologiju stvaranja energije. Shodno tome upotreba obnovljivih izvora energije u posljednjih 10 godina je izrazito porasla, a posebno iskoristivost solarne enregije. Zahvaljujući novoosnovanoj domaćoj firmi Solar Star doo, najnovija tehnologija solarnih fotonaponskih sistema za održivu ekonomsku i ekološku budućnost je na raspolaganju i građanima Bosne i Hercegovine.

Potpisivanjem ugovora o trajnom zakupu zemljišta površine 18.000 m2 na području općine Stolac, industrijska zona Hodovo, te nakon svih pribavljenih dozvola, Solar Star će uložiti 2,5 miliona eura za izgradnju solarne elektrane  od 1 mWp.

„Ugradnja solarnih sistema građanima omogućava da budu neovisni o javnoj mreži elektrodistribucije, da proizvode solarnu fotonaponsku energiju za vlastite potrebe, a višak energije prodaju, što ih više ne čini samo potrošačima nego i proizvođačima ekološki čiste električne energije“, naglasio je Elvir Šehić, projekt menadžer u firmi Solar Star.

Energetska efikasnost i promocija korištenja obnovljivih izvora energije još uvijek nije glavna tema u našoj zemlji, no solarna energija je zasigurno energija budućnosti. Za građane koji se odluče za zdravu ekonomsku budućnost, firma Solar Star nudi savjetovanje, planiranje, prodaju, montažu i održavanje solarnih fotonaponskih sistema.

Više o firmi i uslugama koje nudi možete saznati putem web stranice www.solarstar.ba