U velikom trendu povratka ogledala kao detalja, gdje se naglašava njihova veličina i neobičan oblik, pojavljuju se i mnoga dizajnerska. Ovo je upravo takvo - dizajnersko ogledalo ”Autostima”, modernog italijanskog dizajna i drugačije forme.

..................................................................................






 

Novi koncept

Italijani i dalje prednjače u mnogim dizajnerskim ostvarenjima, te tako i ”Autostima” predstavlja novi koncept u izradi stakla i njegovom odnosu ka enterijerima. Ogledala nemaju više samo funkcionalnu ulogu ”ogledanja”, već i estetsku i vizuelnu moć u uređenju prostora.

Dizajner Giovanni Tommaso Garattoni za ”Tonelli” skovao je filozofiju koja spaja tradiciju i tehnologiju. ”Tonelli” kompanija poznata je po dubokoj strasti ka istraživanju i eksperimentisanju, a na ovom primjeru to su i potvrdili.










Karakteristike

Želja da se istraži jedan od najstarijih materijala na svijetu, dovela je do velike preciznosti u estetskom izražaju ovog ogledala. Tako je poigravanjem uglovima i nastao lijep i funkcionalan oblik, sa cvjetnim motivom na pojedinim segmentima. U ”Tonelliju” su izašli iz jednostavnih okvira i kroz 3D oblik dobili zanimljivu i neobično dopadljivu formu, koja pristaje svim prostorijama i čini alternativno rješenje za mnoge enterijere.

Krhko, ali ipak otporno, sa dimenzijama 980 x 90 x 980 mm, ogledalo ”Autostima” predstavlja savremeni luksuz, kombinaciju kristalnog stakla i precizne obrade.


Izvor fotografija

www.macandmacinteriors.co.uk