Od savremene sofe očekuje se mnogo. Od savršenog dizajna za odmor do svih funkcionalnih osobina, ova sofa italijanske kompanije B&B može da ispuni sva očekivanja.

..................................................................................







 

Spoj kreativnosti i kvaliteta

Kauč-sofa nesvakidašnjeg izgleda predstavlja novi koncept modernog i stilizovanog arhitektonskog rješenja i poštovanja dizajna u uređenju enterijera. Sofa je izraz modernizma, istraživanja u oblasti dizajna i kreativnog duha. Osmišljena je od strane Patricie Urquiole za italijansku kompaniju B&B.





Kontinuirani proces razvoja ove kompanije, kao i saradnja sa vrhunskim svjetskim dizajnerima dovela je do stvaranja kreativnih i kvalitativnih vrijednosti, između kojih je izdvojena modularna sofa.



Detalji

Izmijenjena tradicija klasične sofe, prvenstveno je vidljiva na njenoj zaobljenoj i monolitnoj formi. To joj daje izgled ručno oblikovane, sa gipkim materijalom i potpunom obloženosti kožom ili drugim materijalom.

Njenom kombinacijom dobija se mogućnost naizmjenično punog i praznog prostora.





Moguće je nabaviti sofu u različitim bojama, kao i sa različitim lukom zakrivljenosti, koji se može prilagoditi svakoj prostoriji.

Njeni šavovi su također izraz modernog dizajna, te se tako na tržištu nalazi i ona koja ima jasno i kontrastno vidljive šavove, kao i ona u kojoj su uklopljeni svi tonovi.

Sa svim fleksibilnim rješenjima i linearnim verzijama, ova sofa postaje centar pažnje i ikona stila svakog prostora.


Izvor fotografija:


www.macandmacinteriors.com
www.contemporist.com