Jednostavan oblik i materijal izrade čine lampe i vazne „Hidro Group“ sve popularnijim na domaćem tržištu, a njihov dizajn potpisuje mladi i talentovani dizajner iz Bosne i Hercegovine.

..................................................................................







 

Ideja i dizajn

Jednostavnost i retro izgled ne gube na svojoj popularnosti. Dokaz za to su proizvodi „Instant designa“, čiji je osnivač i vlasnik mladi banjalučki dizajner Dušan Raković. Hidro Group je samo jedan segment onoga što nudi Instant design. Novitet i veliki hit na tržištu su dizajnerske lampe (Hidro Light) i vazne (Hidro Vase).

Oblik i forma ovih proizvoda nastali su inspirisani industrijskim cijevima za odvode i dovode vode. Krajnje neobičan, a opet jednostavan, već poseban dizajn pospješen je bojama, različitim oblicima i namjenama proizvoda. Lampe i vazne našle su svoj put do krajnjih korisnika, a njihov jedinstven dizajn i transparentne nijanse dovode do upečatljivog krajnjeg izraza u ambijentu.





Boje i inspirativno kombinovanje

Oba proizvoda izrađena su od kvalitetne plastike. Vazne se mogu pronaći u crnoj i plavoj boji, a lampe u zelenoj, bijeloj, tamnožutoj i zlatnoj. Hidrorasvjetni proizvodi imaju dva različita oblika: T i krstasti, dok su po vrsti podijeljeni na plafonsku i podnu/stolnu lampu.

Ovi detalji za dom odišu retro-modernim stilom i omogućavaju zanimljivo kombinovanje sa ostatkom enterijera. Kombinovanjem jednostavnih kubičnih formi i aktuelnog retro namještaja, može da nastane dom čiji je akcenat usmjeren ka ličnom, inspirativnom trendu uređenja, a uz efektne detalje, poput Hidro proizvoda – dekoracija je znatno olakšana.





O dizajneru

Vođen željom da svoj životni prostor načini prijatnijim i ugodnijim mjestom, Dušan je prvo preko papira, 3D modelovanja, pa zatim preko prototipa došao do krajnjeg cilja - Hidro Group proizvoda. Kvalitetno obrazovanje i praksa pomogli su mu da svoje ideje pretvori u opipljiv komad namještaja, a njegova pasija ka „ludim i neobičnim“ predmetima dovela ga je do dizajnerske pozicije na kojoj se sad nalazi i koju će tek da razvija i utemeljuje.

Kako je podrška i pomoć neophodna svakom mladom umjetniku, tako je i Dušan od strane „Modus Design Shopa“ u Zagrebu i njegove vlasnice Nine Fiolić, dobio ponudu da izlaže sa mnogim mladim arhitektama i dizajnerima iz regiona. U Modusu se ovi zanimljivi proizvodi mogu vidjeti i kupiti, a mogu se poručiti i preko njegovog sajta. Također, u planu je otvaranje prostora u Banjoj Luci, a ponude stižu i iz Sarajeva, Splita i okruženja.