Nova tehnologija u izradi stolnih lampi doprinijela je da ovaj proizvod italijanskog dizajna ima podršku i sa estetske i sa funkcionalne strane.

..................................................................................

 






Zgodna i slobodna u pokretu - prilagodljiva je svakoj prostoriji.

LED tehnologija

Nova stolna lampa poznate italijanske kompanije Rotalina, dizajnirana je 2011. godine i nosi naziv String. Ona je lampa koja pruža indirektnu svjetlost, sa dva nosača i specijalnim izvorom LED svjetla. Upotreba LED svjetlosti nudi kvalitetnu osvijetljenost i energetsku efikasnost sa samo 7.2 W potrošnje.

String je pokretna lampa koja se lako prilagođava različitim potrebama: može da se okači i fiksira na zid, da služi kao podna verzija, stolna lampa za čitanje ili da se uz pomoć praktičnih kliješta pričvrsti direktno za stol.




Zanimljiv izgled

Dizajneri Dante Donegani i Giovanni Lauda osmislili su novinu za String lampu a to je postojanje elastičnog kabla koji prolazi kroz samu lampu i prilagođava se. Upravo zbog toga ona se lako savija, okreće i naslanja, na harmoničan način i u ravnoteži. Njena okretna ”glava” je udobno drži preko centralnog otvora, a linearnost i jednostavnu strukturu poboljšava tanki metalni profil sa odličnim estetskim karakteristikama.

Kombinacija inovacije sa dva LED izvora i originalnim izgledom te lakoćom rukovanja čine ovu lampu izuzetno prodavanim komadom Rotaline.