Grad sa velikom ljepotom i burnom istorijom dao je inspiraciju za ovu sofu dizajnerki Karmelini Martini. Dizajnirana je i poboljšana ženskim dodirom za lijepo i multikulturalnom notom.

..................................................................................

 

 

 

 

Udobna sofa

„Miss Sarajevo“ je sofa čija je forma u osnovi linearna, pojačana čvrstim dužim oblikom i dekorisana sa nekoliko jastuka. Posjeduje hromirane metalne noge i tapecirung u nekoliko boja. Površina je krem, siva i crna sa jastucima koji su slojevito naslagani i naglašeni ornamentalnim segmentima sa crvenom kao baznom nijansom. Kreativni proces stvaranja ove sofe obuhvatio je činjenicu da su se u Sarajevu sretale različite kulture te su se najtipičniji dezeni jednostavno „provukli“ kroz njenu vizuelnu strukturu.




Riječ dizajnerke

Karmelina Martina rođena je u Sarajevu, a trenutno živi u Udinama. Njeno porijeklo i studiranje u Firenci uspjeli su da na njen stvaralački opus utječu tako da se italijanski dizajn i forma spoje sa bosanskim detaljima i tako je i nastala sofa „Miss Sarajevo“.

Idealan svijet koji živi na sofi. Ona je nastala u znak sjećanja na dnevne sobe sa aromom turske kafe, sobe uređene čipkanim detaljima, jambolijama, rezbarenim drvenim stolovima, i beskrajno puno varijanti ručno rađenih stolnjaka i salveta – opisuje dizajnerka početnu ideju.


Savršena forma i jednostavnost naglašena detaljima koji se vežu za tipično prepoznatljivo Sarajevo, nude ovoj sofi široko tržište Italije i veliku potražnju. Moderna, uklopljiva i neobično lijepa, „Miss Sarajevo“ može lako da postane dizajnersko ljubimče grada čije ime ponosno nosi.

 

Savršena kreacija

Čipka, vez, jambolija, keranje, heklanje - sve se to stopilo u savršen proizvod koji je oduševio sve prisutne na nedavno održanom Sajmu namještaja u Milanu.

- Miss Sarajevo je moj grad. Sve ono što čini dio naše kulture želim ispričati svijetu - kaže Karmelina čiju kreaciju su već naručile mnoge svjetske prodavnice - Italija, Belgija, Francuska i Holandija.

Odlično se adaptira u raznim situacijama

Miss Sarajevo se odlično adaptira u raznim situacijama. Može biti 'chic' ako je presvučen bijelim materijalom sa srebrnim vezovima, odnosno minimalistički ako se skinu svi detalji vezani za šivanje. Sofa može biti i folkloristična, ukoliko se koriste boje i drvene rezbarene nožice, koje čine dio projekta. 

Sofa će od septembra 2011. biti u prodaji i moći će se nabaviti direktno u salonima Moroso. 

Više informacija na oficijelnoj web stranici kompanije Moroso.