U srcu Kijeva, jednog od najdinamičnijih evropskih gradova, nalazi se jednosobni stan koji savršeno spaja funkcionalnost i estetiku. Ovaj moderno uređeni stan nudi inspirativan primjer kako mala kvadratura može biti maksimalno iskorištena kroz pametan dizajn i pažljivo odabrane detalje.

kiev17

U nastavku ćemo vas provesti kroz svaki kutak ovog prelijepog doma.

kiev1

 

Dnevna soba, trpezarija i kuhinja: Srce stana

Prvi utisak prilikom ulaska u stan ostavlja prostrana dnevna soba koja je spojena sa trpezarijom i kuhinjom. Otvoreni plan prostora omogućava nesmetan protok svjetlosti i vazduha, stvarajući osjećaj prostranosti i udobnosti. Enterijerom dominira boja drveta, koja unosi toplinu i prirodan osećaj u prostor.

kiev18

kiev16

kiev15

kiev14

kiev10

kiev9

kiev8

kiev7

kiev6

Kuhinja je dizajnirana u čistoj bijeloj boji, koja pruža kontrast drvenim tonovima i čini da prostor izgleda još svjetlije i prostranije. Pametno osmišljeni elementi za odlaganje, kao što su ugrađeni ormarići i police, osiguravaju dovoljno mjesta za skladištenje, čuvajući prostor urednim i organizovanim. Bijela boja kuhinje doprinosi osjećaju ravnoteže, dok zelenkasti detalji u boji kadulje unose osvježavajući akcent.

 

Spavaća soba: Oaza mira

Spavaća soba, koja je odvojena od dnevnog prostora, pruža intiman i miran kutak za odmor. Staklena klizna vrata na ormaru daju dubinu prostoru i doprinose njegovoj svjetlosti. Neutralni tonovi dominiraju spavaćom sobom, dok pažljivo odabrani dekorativni elementi, kao što su metalne police i zelenkasti detalji, daju moderan i sofisticiran izgled.

kiev5

kiev4

kiev3

kiev2

kiev13

 

Kupatilo i mali toalet: Funkcionalnost u malom prostoru

Kupatilo u bijeloj boji, slično kao i kuhinja, dizajnirano je sa ciljem postizanja maksimalne funkcionalnosti i estetske privlačnosti. Bijela keramika i jednostavne linije stvaraju čist i svež izgled, dok pametno raspoređeni ormarići pružaju dovoljno prostora za odlaganje svih potrebnih stvari. Na samom ulazu u stan nalazi se mali toalet, koji dodatno doprinosi praktičnosti ovog stana, omogućavajući gostima korištenje WC-a bez potrebe za ulaskom u glavno kupatilo.

 

kiev11

kiev12

Ovaj jednosobni stan u Kijevu savršen je primjer kako se funkcionalnost i estetika mogu spojiti u malom prostoru. Dominacija drvenih tonova i zelenih detalja, uz upotrebu metalnih polica i zidova od cigle, stvara topao, moderan i prijatan ambijent. Pametno iskorišten prostor za odlaganje i prozračni dizajn čine ovaj stan idealnim za urbani način života. Zavirite i inspirišite se ovim prelijepim enterijerom koji dokazuje da manje može biti i više.