Prvi krug ovogodišnjeg takmičenja za titulu najljepše uređenog ugostiteljskog objekta u Bosni i Hercegovini završava se za sedam dana. Deset učesnika koji budu imali najviše glasova u online anketi objavljenoj na grimizna.enterijer.ba, nastavit će takmičenje.

..................................................................................







Prema trenutnom poretku, u naredni krug mogli bi proći 'Shakers' i 'Office Bar' iz Banjaluke, 'Intermezzo', Caffe Bar 'Down Town' i Restoran 'Brajlović' iz Sarajeva, Caffe Bar 'Boa' iz Brčkog, Restoran 'Konak' iz Konjica, Etno restoran 'Stara Čivija' iz Dubice, Caffe Bar 'Nikos' iz Čelinca i 'Intermezzo' iz Tomislavgrada.


Kako glasati?

Preostalih deset učesnika koji su trenutno u donjem dijelu tabele su Gradska kavana Hotela Park iz Širokog Brijega, Lobby bar Mont Rushmor i Ski bar Mont Parnass sa Vlašića, Kraš Choco Bar, McDonald's, Milan's Restoran Lounge Bar, Casa del Cioccolato i Bečka kafana Hotela Europe iz Sarajeva, Restoran Garden City hotela iz Konjica i Pizzeria Marinero iz Mostara.

Glasati mogu svi posjetioci Enterijer.ba magazina, nakon što se prethodno registruju putem grimizna.enterijer.ba. Registracija je neophodna zbog izvlačenja dobitnika vrijednih nagrada poput pozivnice na ceremoniju dodjele Grimizne kugle, te poklon bonova za dvije osobe u ugostiteljskom objektu koji osvoji nagradu.


Telefonsko glasanje u novembru

U novembru će se, između 10 najljepših koji prođu u naredni krug, birati pobjednik i to isključivo putem telefonskog glasanja po principu jedan poziv - jedan glas za određeni ugostiteljski objekat.

Pobjednik će postati vlasnikom Grimizne kugle, nagrade koju četvrtu godinu zaredom dodjeljuje internet magazin Enterijer.ba. Prethodni dobitnici ove nagrade su Vinski bar 'Provence' iz Banjaluke, Restoran 'Grappolo' Hotela Brotnjo iz Čitluka i Club & Restaurant 'Gardens' iz Međugorja.

Pokrovitelji takmičenja: Radio M, Europlakat, Fena, Oslobođenje, Bljesak.info.

Specijalni pokrovitelj: Infobar.ba

Medijski partneri: Intermezzo, Brotnjo.info, Style.ba, TNT radio, TV Alfa, Radio Busovača, Radio Plus, TIP.ba, Infobrcko.com, Radio RS, Moj-restoran.info, Radio Kameleon, RTV Pink

Sponzori: Vitaminka AD iz Banja Luke i Kristal iz Viteza.